ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ:
είσοδος

ΚΛΙΜΑΜΗΧΑΝΙΚΗ DAIKIN Ολικές Ενεργειακές Λύσεις

DAIKIN BOSCH CALPAK

ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ

Γεωθερμία ή Γεωθερμική ενέργεια ονομάζουμε τη φυσική θερμική ενέργεια της Γης που διαρρέει από το θερμό εσωτερικό του πλανήτη προς την επιφάνεια. Η μετάδοση θερμότητας πραγματοποιείται με δύο τρόπους:

 Με αγωγή από το εσωτερικό προς την επιφάνεια με ρυθμό 0,04 - 0,06 W/m2

  Με ρεύματα μεταφοράς, λόγω ηφαιστειακών και υδροθερμικών φαινομένων.

Η εκμετάλλευση της ενέργειας του υπεδάφους μπορεί να γίνει με τη χρήση Γεωθερμικών Αντλιών Θερμότητας DAIKIN έτσι ώστε να θερμάνουμε χώρους το χειμώνα και να τους ψύξουμε το καλοκαίρι.
Η αβαθής γεωθερμική ενέργεια είναι διαθέσιμη όλo το χρόνο και δεν εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες της ατμόσφαιρας.
Η γεωθερμική ενέργεια είναι ανεξάντλητη, φυσικά καθαρή και παρέχεται δωρεάν από τη φύση.

Η γεωθερμία είναι μια μορφή ήπιας ανανεώσιμης πηγής ενέργειας. Με τις σημερινές τεχνολογικές δυνατότητες μπορεί να καλύψει ενεργειακές ανάγκες θέρμανσης, ζεστών νερών χρήσης και ψύξης κτιρίων με τη χρήση Αντλιών Θερμότητας DAIKIN. Η χρήση γεωθερμίας προσμετράτε στην ενεργειακή κατάταξη ενός κτιρίου σύμφωνα με τον Κανονισμό για την Ενεργειακή Απόδοση των Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ).

Η ΚΛΙΜΑΜΗΧΑΝΙΚΗ παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις για θέρμανση, ψύξη και ζεστά νερά χρήσης με τη χρήση Αντλιών Θερμότητας DAIKIN αναλαμβάνοντας τη μελέτη και την κατασκευή-εφαρμογή του συστήματος.
Η εμπειρία μας από τις μελέτες και τις εγκαταστάσεις που έχουμε εφαρμόσει στον τομέα τις γεωθερμίας, εγγυάται μια άρτια τεχνική εγκατάσταση και σωστή, αποδοτική, οικονομική λειτουργία αυτής.

ΜΟΡΦΕΣ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑΣ

Οι ανάγκες του σπιτιού σας, η έκτασή του, ο περιβάλλον χώρος και ο γεωλογικός του χαρακτήρας ορίζουν τη μορφή και την επιλογή του γεωεναλλάκτη σας.

ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Κυκλοφορεί ένα μίγμα νερού και γλυκόλης, τοποθετείται σε μικρό βάθος (κλειστό κύκλωμα), όπου δεν υπάρχουν θερμοκρασιακές εναλλαγές λόγω καιρικών συνθηκών, καλύπτοντας επιφάνεια διπλάσια των τετραγωνικών μέτρων που θέλουμε να θερμάνουμε.

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Τοποθετείται σε μεγαλύτερο βάθος (κλειστό κύκλωμα) και όταν ο εξωτερικός χώρος δεν επαρκεί για τη δημιουργία οριζόντιου δικτύου. Στην περίπτωση αυτή εγκαθίστανται ζευγάρια σωληνώσεων, τα οποία βυθίζονται σε γεώτρηση 60-100 μέτρων για να δεσμεύσουν την ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία της θέρμανσης και του δροσισμού.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Εκμεταλλεύεται τη θερμοκρασία των υπόγειων υδάτων αντλώντας νερό και επιστρέφοντάς το στον υδροφόρο ορίζοντα.

 

 

Οι αντλίες θερμότητας εκμεταλλεύονται το γεωθερμικό δυναμικό του υπεδάφους, δηλαδή τη θερμότητα που είναι αποθηκευμένη στο έδαφος και τη μεταφέρουν στο νερό της ενδοδαπέδιας θέρμανσης ή στα ζεστά νερά χρήσης. Μπορούν να συνδυαστούν με όλες τις μορφές γεωθερμίας (οριζόντια, κάθετη ή ανοιχτού τύπου) παράγοντας ζεστό ή κρύο νερό για θέρμανση ή δροσισμό.
Ο υψηλός βαθμός απόδοσης των γεωθερμικών αντλιών τις καθιστά εξαιρετικά οικονομικές ως προς τη χρήση τους και εγγυάται τη συνεχή λειτουργία τους όλο το χρόνο.           

 

 

επικοινωνία

Διεύθυνση: Ελ. Βενιζέλου 5 (Προέκταση Ανδριανουπόλεως), 551 33 Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο: 2310 440 844

Fax: 2310 432 868

E-Mail: info@klimamichaniki.gr

  • facebook
  • twitter
  • youtube
  • google plus