ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ:
είσοδος

ΚΛΙΜΑΜΗΧΑΝΙΚΗ DAIKIN Ολικές Ενεργειακές Λύσεις

DAIKIN BOSCH CALPAK

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ

Τι είναι η τεχνολογία inverter?

Ευέλικτη λειτουργία – Γρήγορη ανταπόκριση

Μικρή ισχύς εκκίνησης

Η φιλοσοφία της Daikin για εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος οπλίζει όλα της τα μοντέλα με την τεχνολογία inverter.

 

Τι σημαίνει “inverter”?

Η λέξη inverter είναι ένας τεχνικός όρος για το ηλεκτρονικό εξάρτημα που χρησιμοποιείται στις σύγχρονες μονάδες κλιματισμού που επιτρέπει στους συμπιεστές να λειτουργούν σε διαφορετικές ταχύτητες ώστε η μονάδα να προσαρμόζεται στη ζητούμενη ισχύ. Μια μονάδα τεχνολογίας Inverter μπορεί να μειώσει την κατανάλωση κατά 50%, ενώ η ισχυρή δράση της σας επιτρέπει να πετύχετε την επιθυμητή θερμοκρασία γρήγορα.

 

Τι είναι το online controller και ποια τα οφέλη του?

Η daikin διαθέτει μια νέα λύση για τον απομακρυσμένο έλεγχο και την παρακολούθηση των βασικών λειτουργιών των εσωτερικών μονάδων οικιακών εφαρμογών . το σύστημα λειτουργεί με εύκολο στο χρήστη τρόπο μέσω απλής και φιλικής οθόνης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί  από οποιαδήποτε τοποθεσία μέσω smartphone, tablet, application, Η/Υ ή ενσύρματο χειριστήριο  όταν υπάρχει διαθέσιμη σύνδεση με το διαδίκτυο.

 

 

  • Υγεία

 

Τι είναι τεχνολογία streamer της Daikin?

Η Daikin έχει αναπτύξει τα τελευταία  χρόνια την τεχνολογία “Flash Streamer”, δηλαδή μία τεχνολογία εκκένωσης πλάσματος, η οποία πραγματοποιεί ευρεία τρισδιάστατη διασπορά  ηλεκτρονίων υψηλή ταχύτητας με υψηλή οξειδωτική ικανότητα. Η τεχνολογία “Flash Streamer” έχει ενσωματωθεί  στους καθαριστές αέρα της Daikin και έχει 1000 φορές αποτελεσματικότερη δυνατότητα αποσύνθεσης σε σχέση με τα κοινά φίλτρα πλάσματος. Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Ανόι του Βιετνάμ (ΝΙΗΕ), το 2009, διεξήγαγε έρευνα για την ικανότητα του Flash Streamer ενάντια του ιού H1N1 (γρίπη των χοίρων ). Τα αποτελέσματα της έρευνας κατέγραψαν την πλήρη εξουδετέρωση  (100%) του ιού μετά από 4 ώρες!

Ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στην ενισχυμένη απόδοση των καθαριστών αέρα της Daikin είναι το προηγμένο σύστημα φιλτραρίσματος 7 επιπέδων. Το σύστημα αυτό εξουδετερώνει τα συνηθέστερα αλλεργιογόνα όπως γύρη, σκόνη, απεκκρίματα ακάρεων, μούχλα καθώς και ανοσοενισχυτικούς παράγοντες, όπως είναι η φορμαλδεΰδη. Το νέο φίλτρο βίο-αντισωμάτων εξουδετερώνει τους αερόβιους ιούς σε λιγότερο από ένα λεπτό. Επίσης, τα βακτήρια απορροφούνται από το φωτοκαταλυτικό φίλτρο τιτανίου  με επικάλυψη απατίτη και στη συνέχεια εξουδετερώνονται από το Flash Streamer.

 

Υπάρχει περίπτωση να κρυολογήσω λόγω της χρήσης ενός κλιματιστικού?

Ένα κλιματιστικό το οποίο δεν χρησιμοποιείται ή δεν συντηρείται σωστά μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα με εκείνα του κρυολογήματος. Εκτός από την τακτική συντήρηση, η οποία εξασφαλίζει την καθαριότητα της εσωτερικής μονάδας και αποτρέπει τη δημιουργία μούχλας ή βακτηρίων, θα κατά την ψύξη να μη ρυθμίζετε σε χαμηλές θερμοκρασίες τη μονάδα.

 

Ποια είναι η σωστή θερμοκρασία?

Προτείνεται να μη ρυθμίζετε τη  θερμοκρασία της μονάδας κάτω από τους 25oC και όχι πάνω από 6 oC κάτω από την εξωτερική θερμοκρασία. Για παράδειγμα, εάν είναι 32 oC η εξωτερική θερμοκρασία, η θερμοκρασία ρύθμισης δε θα πρέπει να είναι χαμηλότερη από 26 oC. Σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος είναι αποδεκτό να αυξήσετε τη διαφορά αλλά όχι πάνω από 10 oC, προς αποφυγή του «θερμοκρασιακού σοκ» που προκύπτει από τη μετάβαση μεταξύ ψυχρών και θερμών χώρων.

 

Ο αέρας που φυσάει το κλιματιστικό είναι πιο καθαρός από του περιβάλλοντος?

Τα συνηθισμένα κλιματιστικά είναι, εκτός από του Daikin Ururu Sarara, ανακυκλοφορούν τον αέρα του χώρου που εξυπηρετούν. Κάποια μοντέλα διαθέτουν φίλτρα καθαρισμού του αέρα οπότε εάν συντηρούνται σωστά, φυσάν πιο καθαρό αέρα από τον εξωτερικό. 

Το Daikin Ururu Sarara είναι μοναδικό αφού έχει τη δυνατότητα να προσάγει καθαρισμένο αέρα από το περιβάλλον στον εσωτερικό χώρο ενώ χρησιμοποιεί την τεχνολογία Daikin Streamer για να καθαρίσει τον εσωτερικό αέρα.

 

 

  • Περιβάλλον

 

Προκαλούν τα κλιματιστικά ρεύματα αέρα στο σπίτι?

Μπορείτε να τοποθετήσετε το κλιματιστικό στο σπίτι σας και να ελέγχετε τη ροή του αέρα όπως επιθυμείτε. Στην περίπτωση που ο προσαγόμενος αέρας έχει θερμοκρασία παρόμοια με την επιθυμητή, πολλά μοντέρνα κλιματιστικά τίθενται σε λειτουργία stand by. Επιπλέον με τη χρήση διαφόρων ρυθμίσεων και επιλογών μπορεί εύκολα να αποτραπεί η δημιουργία ρευμάτων.

 

Καταστρέφουν τα κλιματιστικά το στρώμα του όζοντος?

Από το 2004, τα κλιματιστικά που περιέχουν χλωροφθοράνθρακες (CFCs) δεν μπορούν να   χρησιμοποιηθούν στην Ευρώπη. Στην πράξη όλα τα κλιματιστικά που βρίσκονται στην αγορά σήμερα κάνουν χρήση ψυκτικών μέσων τα οποία δεν καταστρέφουν το στρώμα του όζοντος.

 

Μπορώ να κοιμάμαι όταν το κλιματιστικό είναι σε λειτουργία? Δεν είναι θορυβώδες?

Η Daikin κατασκευάζει κάποια από τα λιγότερο θορυβώδη κλιματιστικά της αγοράς, τα οποία είναι σε θέση να λειτουργούν με στάθμη θορύβου τόσο χαμηλή όσο τα 19dB(A)(ηχητική πίεση), η οποία αντιστοιχεί σε θόρυβο όπως το ελαφρύ θροίσμα των φύλλων ή η ήρεμη αναπνοή.

 

Μπορούν να χρησιμοποιήσω μια εξωτερική μονάδα για περισσότερες από μία εσωτερικές?

Ναι, αυτό είναι εύκολα εφικτό με εξωτερικές μονάδες πολυδιαιρούμενων συστημάτων (multi-split). Αυτές οι μονάδες μπορούν να εξυπηρετήσουν έως και 5 εσωτερικές μονάδες.

 

Μπορούν οι μονάδες κλιματισμού να εξασφαλίσουν αποτελεσματική θέρμανση εκτός από ψύξη?

Ναι. Η θέρμανση με τη χρήση μιας μονάδας κλιματισμού που είναι αντλία θερμότητας είναι προς το παρόν ο πιο ενεργειακά και οικονομικά αποδοτικός τρόπος για τη θέρμανση ενός χώρου.

 

 

  • Κόστος και συντήρηση

 

Πόση ηλεκτρική ενέργεια καταναλώνει μία μονάδα κλιματισμού?

Οι σύγχρονες μονάδες κλιματισμού κάνουν χρήση λιγότερης ηλεκτρικής ενέργειας που πραγματικά καταναλώνεται εξαρτάται από τον τρόπο χρήσης της μονάδας και την ενεργειακή αποδοτικότητα.

 

Πόσο συχνά πρέπει να κάνω τεχνικό έλεγχο στο κλιματιστικό μου?

Αυτό μπορεί να εξαρτάται από τη νομοθεσία της κάθε χώρας. Ωστόσο, η Daikin συνιστά να γίνεται ένας ετήσιος τεχνικός έλεγχος και αντίστοιχη συντήρηση για να εξασφαλισθεί η διάρκεια ζωής της μονάδας, η λειτουργία χωρίς προβλήματα και η αποφυγή θεμάτων υγιεινής.

 

Ποια είναι η εκτιμώμενη διάρκεια ζωής ενός καινούργιου κλιματιστικού?

Όταν συντηρούνται τακτικά και σωστά, οι μονάδες κλιματισμού της Daikin έχουν διάρκεια ζωής περίπου 15 χρόνια. Ωστόσο αρκετές μονάδες της Daikin βρίσκονται σε λειτουργία ήδη για πάνω από 20 χρόνια.

 

 

Είναι πιο οικονομική η θέρμανση με τη χρήση μιας μονάδας κλιματισμού σε σχέση με τους παραδοσιακούς τρόπους (π.χ. καυστήρας πετρελαίου ή φυσικού αερίου)?

Αν και αυτό εξαρτάται κατά πολύ από τις ισχύουσες τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και των καυσίμων, η χρήση μιας μονάδας κλιματισμού για θέρμανση είναι πιο οικονομική, λόγω του γεγονότος ότι η μονάδα κλιματισμού λειτουργεί σε θέρμανση, παίρνει τη θερμότητα από το περιβάλλον για να την αποδώσει στον εσωτερικό χώρο. Και αυτό είναι δωρεάν!!!

 

 

  • Εγκατάσταση

 

Μπορούν τα κλιματιστικά να εγκατασταθούν σε κάθε είδους σπίτι?

Πρακτικά ναι. Από δομικής πλευράς μπορεί να υπάρχουν δυσκολίες στην εγκατάσταση (π.χ. διάτρηση πέτρινου τοίχου) ωστόσο όλα σχεδόν είναι εφικτά. Τις περισσότερες φορές οι περιορισμοί προέρχονται από την υπάρχουσα ηλεκτρική εγκατάσταση μιας μονάδας κλιματισμού.

 

Η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε ή απαιτείται ένας ειδικός?

Η εγκατάσταση μιας μονάδας κλιματισμού απαιτεί ειδικά εργαλεία και βάσει συγκεκριμένων διαδικασιών που ένας πιστοποιημένος αντιπρόσωπος της Daikin γνωρίζει.

 

 

επικοινωνία

Διεύθυνση: Ελ. Βενιζέλου 5 (Προέκταση Ανδριανουπόλεως), 551 33 Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο: 2310 440 844

Fax: 2310 432 868

E-Mail: info@klimamichaniki.gr

  • facebook
  • twitter
  • youtube
  • google plus