ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ:
είσοδος

ΚΛΙΜΑΜΗΧΑΝΙΚΗ DAIKIN Ολικές Ενεργειακές Λύσεις

DAIKIN BOSCH CALPAK

Πώς να κρατήσουμε το χειμώνα έξω από το σπίτι

Οι συμβουλές για να κρατήσουμε το χειμώνα «έξω από το σπίτι» και τη ζέστη μέσα σε αυτό!

1. Κρατήστε τη ζέστη μέσα στο σπίτι

Τα καλοριφέρ εκπέμπουν θερμότητα εμπρός πάνω και πίσω. Το πρόβλημα με το «πίσω» είναι ότι συνήθως αφορά εξωτερικό τοίχο -άρα κρύο-. Σημαντικό μέρος της θερμότητας λοιπόν χάνεται για να ζεστάνει τον τοίχο.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν ασπίδες από αλουμίνιο, που τοποθετούνται κρυφά πίσω από το σώμα και αναγκάζουν την θερμότητα να αντανακλάται όλη προς τα εμπρός.

Ακόμη, βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα είναι καλά κλεισμένα και δεν έχουν χαραμάδες που διευκολύνουν την εισβολή του κρύου. Μία κολλητική ταινία μπορεί να βοηθήσει.

Στις εξώπορτες τοποθετείστε aerostop ή ακόμα και μικρά χαλάκια όταν το κρύο είναι έντονο.

Επίσης ελέγξτε ενδεχόμενο φωταγωγό, τζάκι, καμινάδα.

Συμβουλή: επιλέξτε μια μέρα με έντονο αέρα και ανάψτε ένα αρωματικό στικ σε όλους τους χώρους. Έπειτα, παρακολουθείστε την ροή του καπνού. Εάν είναι οριζόντια, τότε υπάρχουν ρεύματα στο σπίτι και πρέπει να εντοπίσετε την πηγή τους για να τα αντιμετωπίσετε.

 

2. Περιορίστε την υγρασία

Αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα με δύο τρόπους.

Μπορείτε να αγοράσετε και να τοποθετήσετε έναν αφυγραντήρα με ανταλλακτικά σακουλάκια. Θα εντυπωσιαστείτε από το νερό που θα δείτε να μαζεύεται στον πάτο αλλά και από την ευχάριστη αίσθηση που θα έχουν τα δωμάτια ύστερα από λίγες ημέρες. Φυσικά υπάρχουν και ηλεκτρικοί αφυγραντήρες.

Εναλλακτικά, ενεργοποιείτε για 30 λεπτά την ημέρα την λειτουργία αφύγρανσης του κλιματιστικού σας. Η κατανάλωση είναι ελάχιστη, ενώ το αποτέλεσμα μέγιστο.

 

3. Κάνετε σωστή ρύθμιση του θερμοστάτη

Όταν αναφερόμαστε σε θερμοκρασία δωματίου, εννοούμε 17-18 οC. Ακόμη κι αν αυτή η θερμοκρασία δεν μας αρκεί, μπορούμε να είμαστε άνετα στους 20 οC την ημέρα και τη νύκτα πριν κοιμηθούμε να μειώνουμε τον θερμοστάτη στους 16-17 οC. Θα κοιμηθείτε πολύ καλύτερα γιατί η μεγαλύτερη θερμοκρασία ξεραίνει τον αέρα και προκαλεί προβλήματα.

Συμβουλή: Ελέγξτε την ακρίβεια του θερμοστάτη σας με θερμόμετρο δωματίου και προσαρμόστε τις θερμοκρασίες ανάλογα.

 

4. Διατηρείτε τα δάπεδα ζεστά

Είναι πολύ εύκολο η θερμότητα που έχουμε στο σπίτι να ξεφύγει μέσα από τα δάπεδα. Ένα χαλί, μία μοκέτα ή και μία φλοκάτη λειτουργεί ως μόνωση. Ιδιαίτερα σε 1ο όροφο πολυκατοικίας με πυλωτή, ή σε ψηλούς ορόφους και σε ισόγειες κατοικίες η θέρμανση "δραπετεύει" από τα πατώματα εύκολα.

 

5. Αξιοποιείστε σωστά τα παντζούρια και τις κουρτίνες

Κλείνετε τα παντζούρια το βράδυ και ανοίγετε οπωσδήποτε την ημέρα αυτά που έχουν προσανατολισμό προς τον ήλιο όπως και τις κουρτίνες. Χρησιμοποιήστε "βαριές" κουρτίνες τον χειμώνα. Κρατούν τον κρύο αέρα έξω.

 

 

 

Δείτε ακόμα....

-Μάθετε τα πιο βασικά tips εξοικονόμησης ενέργειας για τα κλιματιστικά σας!!

-Χρήσιμες Απαντήσεις σε ερωτήματά σας

 

 

επικοινωνία

Διεύθυνση: Ελ. Βενιζέλου 5 (Προέκταση Ανδριανουπόλεως), 551 33 Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο: 2310 440 844

Fax: 2310 432 868

E-Mail: info@klimamichaniki.gr

  • facebook
  • twitter
  • youtube
  • google plus