ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ:
είσοδος

ΚΛΙΜΑΜΗΧΑΝΙΚΗ DAIKIN Ολικές Ενεργειακές Λύσεις

DAIKIN BOSCH CALPAK

Νέα

24-25-26 Νοεμβρίου 2018
 
Η ΚΛΙΜΑΜΗΧΑΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ
XENIA 2018
METROPOLITAN EXPO | ATHENS
 
 
 
27 Σεπτεμβρίου 2018
 
ΚΛΙΜΑΜΗΧΑΝΙΚΗ AE | DAIKΙN HELLAS | ZANOTTI
Ημέρα Επαγγελματικής Ψύξης 2018 | Νέα Προϊόντα DAIKIN ZANOTTI | ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
 
Με επιτυχία, ολοκληρώθηκε για μια ακόμη χρονιά, η παρουσίαση των νέων προϊόντων επαγγελματικής ψύξης DAIKIN και ZANOTTI που οργανώθηκε από την ΚΛΙΜΑΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ.
Η Zanotti της οποίας η εξαγορά από τη DAIKIN ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2016, κατασκευάζει το μεγαλύτερο εύρος προϊόντων επαγγελματικής ψύξης.
Μεταξύ αυτών εντοπίζονται οι  μονάδες Μonoblock και bi-block μονάδες για οποιαδήποτε χωρητικότητα ψυκτικών θαλάμων, συμπυκνωτικές μονάδες (condensing units) και ψυκτικά συγκροτήματα (racks & packs) τα οποία αποτελούν μεγάλο κομμάτι αυτής της σειράς προϊόντων. Τα συγκεκριμένα προϊόντα χρησιμοποιούνται σε εστιατόρια, σούπερ μάρκετ, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, κέντρα διανομής, ψυκτικούς θαλάμους και εργοστάσια επεξεργασίας φρέσκων τροφίμων.
Παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι πιο κάτω ομάδες προϊόντων με ιδιαίτερα δυναμική την προοπτική της εφαρμογής τους στην αγορά.

Συμπυκνωτικές Μονάδες (Condensing Units)
Ψυκτικά Συγκροτήματα (Multicompressor Units)
Συστήματα Monoblock και Bi-Block για Ψυκτικούς θαλάμους
Μονάδες Συμπύκνωσης ZEAS
   

                               
      


12-13 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΛΙΜΑΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ | DAIKIN HELLAS | Παρουσίαση 

Αντλίες Θερμότητας DAIKIN ALTHERMA, Mέγιστη Eνεργειακή Aπόδοση και Oικονομία τώρα, μέσα απ΄το Πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ Oίκον ΙΙ   

Με έντονο το ενδιαφέρον, τόσο των καταναλωτών αλλά και των Ενεργειακών Επιθεωρητών, για την προμήθεια και εγκατάσταση Αντλιών θερμότητας DAIKIN ALTHERMA αξιοποιώντας το νέο Πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ Οίκον ΙΙ, η ΚΛΙΜΑΜΗΧΑΝΙΚΗ σε συνεργασία με τη DAIKIN HELLAS, διοργάνωσε με επιτυχία διήμερo σεμινάριο-παρουσίασης των πλεονεκτημάτων και διαδικασιών επιτυχημένης εφαρμογής των Αντλιών Θερμότητας DAIKIN ALTHERMA. Οι Μηχανικοί Παναγιώτης Μπαϊραμάκης | ΚΛΙΜΑΜΗΧΑΝΙΚΗ και Βασίλης Κοκκίνης | DAIKIN HELLAS ανέλυσαν για άλλη μια φορά τα καινοτόμα προϊόντα της DAIKN με τη μέγιστη ενεργειακή απόδοση και τελικά, επίτευξη οικονομίας. Εντόπισαν τις δυνατότητες επιλογής και τα σημαντικά σημεία που κάνουν τη διαφορά κατά την εφαρμογή τους, πάντα με βάση τα χαρακτηριστικά της Ελληνικής αγοράς και μάλιστα στη Βόρειο Ελλάδα, επικαιροποιώντας το γνωστικό πεδίο των υπεύθυνων των εμπορικών επιχειρήσεων και των τεχνικών εφαρμοστών του δικτύου ΚΛΙΜΑΜΗΧΑΝΙΚΗ | DAIKIN στη Βόρειο Ελλάδα. 

     

 

06 Σεπτεμβρίου 2018 

BOSCH THERMOTECHNIK - ΚΛΙΜΑΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ
Παρουσίαση Νέου Επίτοιχου Λέβητα Συμπύκνωσης Αερίου BOSCH Condens 2300W και Νέου Συστήματος Ελέγχου BOSCH CΤ 200 

Η BOSCH ΘΕΡΜΟΤΕΧΝΙΚΗ σε συνεργασία με την ΚΛΙΜΑΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ παρουσίασε με επιτυχία σε πλήθος τεχνικών στη Θεσσαλονίκη, το νέο Λέβητα Συμπύκνωσης Αερίου BOSCH Condens 2300W και το Νέο Σύστημα Ελέγχου BOSCH CΤ 200 που έρχονται να συμπληρώσουν την υφιστάμενη γκάμα των προΙόντων της Robert Bosch.
 
 
 
 
 
 
 
05 Απριλίου 2018
 
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!  ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!
 

 

01 Φεβρουαρίου 2018

Νέα σειρά κλιματιστικών Daikin Stylish FTXA

Η Daikin εγκαινιάζει τη νεα σειρά Daikin Stylish FTXA, ένα αξιοσημείωτο μείγμα εικονικού σχεδιασμού και μηχανικής τελειότητας, με κομψό φινίρισμα σε ματ κρυσταλλικό λευκό, ασήμι και μαύρο με υφή ξύλου το οποίο συνδυάζεται με οποιαδήποτε εσωτερική διακόσμηση. Το Stylish έχει βραβευτεί με Good Design Award 2017 για την καινοτομία του και τις χρηστικές του ικανότητες .

Η σειρά Stylish παρέχει την υψηλότερη απόδοση με βαθμολογίες A +++  για τη θέρμανση και την ψύξη. Με διαστάσεις 79,8 X 18.9 X 29,5 cm είναι η λεπτότερη και πιο συμπαγής εσωτερική μονάδα κλιματιστικού στην αγορά.

Το νεο Stylish χρησιμοποιεί ανεμιστήρα με νέα σχεδίαση που πετυχαίνει τη βελτιστοποίηση της ροής του αέρα, με αποτέλεσμα την υψηλότερη ενεργειακή απόδοση και χαμηλά επίπεδα θορύβου. Επίσης, χρησιμοποιεί ειδικά σχεδιασμένα πτερύγια για να δημιουργήσει την επίδραση Coanda, τη βελτιστοποίηση της ροής του αέρα για ένα άνετο κλίμα στον χώρο μας. Ο αισθητήρας ( Grid eye sensor) ανιχνεύει τη θερμοκρασία της επιφάνειας του δωματίου και σε συνδυασμό με την ρύθμιση ανεμιστήρα - συμπιεστή, δημιουργείται ένα πιο άνετο κλίμα στον χώρο μας με σωστή ισορροπία μεταξύ θερμοκρασίας και υγρασίας.

Επίσης, το Stylish FTXA έχει ενσωματωμένη την τεχνολογία Flash Streamer για την απομάκρυνση σωματιδίων, αλλεργιογόνων, μυρωδιών και ιών παρέχοντας υψηλής ποιότητας ατμόσφαιρας στο χώρο μας!

Τέλος, με το Daikin Online Controller στο στάνταρ εξοπλισμό του, η σειρά κλιματιστικων Stylish FTXA μπορεί να ελεγχθεί πλήρως μέσω του smartphone σας ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε.

 

20 Ιανουαρίου 2018

ΝΕΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ DAIKIN FTXC-A

Με φιλικό προς τον χρήστη ασύρματο χειριστήριο με λειτουργία χρονοπρογραμματισμού που παρέχει τη δυνατότητα ενεργοποίησης και απενεργοποίησης του μηχανήματος κατά την επιθυμητή περίοδο.

Με λειτουργία κάθετης αιώρησης πτερυγίων για αποδοτική κατανομή του αέρα και της θερμοκρασίας στο χώρο. Περιέχει ακόμα αποσμητικό φίλτρο καθαρισμού αέρα από τιτάνιο με επικάλυψη απατίτη, απορροφά τα μικροσκοπικά σωματίδια, αποσυνθέτει τις οσμές και εξουδετερώνει βακτήρια και ιούς

Επίσης, έχει νυχτερινή λειτουργία, η οποία εξοικονομεί ενέργεια, αποτρέποντας την υπερβολική ψύξη ή θέρμανση κατά τη διάρκεια της νύχτας και χαμηλή στάθμη θορύβου μέχρι και 21dBA. Το νέο FTXC-A λειτουργεί σχεδόν απαρατήρητο!

Τέλος, χρεισιμοποιεί το νέο ψυκτικό μέσω R-32, ένα προϊόν που μειώνει την επίδραση στο περιβάλλον κατά 68% σε σύγκριση με το R-410A και μας οδηγεί άμεσα σε χαμηλότερη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, χάρη στην υψηλή του ενεργειακή αποδοτικότητα.

περισσότερα...

 

21 Δεκεμβρίου 2017 

 
ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
 
 

 

 

22/11/2017

Όλες οι αλλαγές για την αυτόνομη θέρμανση στις πολυκατοικίες

 

Αυτονόμηση χωρίς έγκριση της γενικής συνέλευσης προβλέπει ο νέος νόμος - τι προβλέπεται για τα κοινόχρηστα

Μια νέα διαδικασία για την αποσύνδεση των διαμερισμάτων από την κεντρική θέρμανση των πολυκατοικιών και τη σύνδεση με το φυσικό αέριο, αυτόνομα, ορίζει το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος με τον τίτλο «Έλεγχος και προστασία δομημένου περιβάλλοντος».

Η αυτονόμηση από την κεντρική θέρμανση μπορεί να γίνει χωρίς να υπάρχει απόφαση της γενικής συνέλευσης, ακόμη και αν η απόφαση είναι αρνητική.

Συγκεκριμένα διάταξη που υπάρχει στο νομοσχέδιο που βρίσκεται στη Βουλή και αναμένεται να πάρει ΦΕΚ σε 15 μέρες ορίζει ότι όποιοι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων θέλουν να αυτονομηθούν από την κεντρική θέρμανση μπορούν να το κάνουν με συγκεκριμένες διαδικασίες και χωρίς την απόφαση της γενικής συνέλευσης.

Ειδικότερα όσοι θέλουν να αυτονομηθούν από την κεντρική θέρμανση και να βάλουν φυσικό αέριο ή άλλο σύστημα θα πρέπει να γνωρίζουν τα παρακάτω:

 • Θα συμμετέχουν μόνο σε έκτακτες δαπάνες για τη συντήρηση του κεντρικού καυστήρα.
 • Σε περίπτωση που η γενική συνέλευση πάρει αρνητική απόφαση τότε ο ιδιοκτήτης μπορεί να αυτονομηθεί με δική του δαπάνη.
 • Αναλαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη και την επιμέλεια της αποσύνδεσης.
 • Πρέπει να μονώσει τους σωλήνες της κεντρικής θέρμανσης που περνούν από το διαμέρισμά του, χωρίς να θίγει τη θέρμανση των υπολοίπων.
 • Για την εγκατάσταση του νέου συστήματος χρειάζεται πολεοδομική άδεια και ο εξοπλισμός μπαίνει σε χώρο που ανήκει στην ιδιοκτησία του.
 • Είναι υποχρεωμένος να γνωστοποιήσει στους υπόλοιπους ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας, την αποσύνδεση, τον τρόπο που θα περάσουν οι σωλήνες, πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες και πόσο χρόνο θα διαρκέσουν.
 • Απαλλάσσεται από το σύνολο των δαπανών καυσίμου κεντρικής θέρμανσης, αλλά πληρώνει για τη συντήρηση του κεντρικού συστήματος και για την ενδεχόμενη αντικατάστασή του.

περισσότερα...

 

 

 

21/11/2017

Η προσφορά θα ανακοινωθεί σε...

 

 

 

20/11/2017

        

Σάββατο 11 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων για το συγκρότημα νέων κτιρίων της Αμερικάνικής Γεωργικής Σχολής, που φέρει το όνομα της μεγάλης δωρήτριας Αλίκη Περρωτή.

Το νέο συγκρότημα αποτελείται από τρείς ορόφους 3.500 τετραγωνικών μέτρων και δύο παράλληλες πτέρυγες που συνδέονται με αίθριο, ενώ περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας και μελέτης αμφιθέατρα, εργαστήρια και κοινόχρηστους εκπαιδευτικούς χώρους για 700 σπουδαστές.

Οι αρχές του αειφόρου σχεδιασμού εφαρμόζονται παντού, χάρις στον επαγγελματισμό του αρχιτεκτονικού γραφείου «Χ. Κουλουκούρης & Συνεργάτες».

Για την ψύξη και θέρμανση των χώρων των νέων κτιρίων εμπιστεύτηκαν για ακόμα μία φορά την Κλιμαμηχανική Α.Ε με συστήματα Daikin VRV.

 

 

 

 

05/10/2017

Ευχαριστούμε θερμά όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση της Daikin την Τετάρτη 04/10/2017 στο Porto Palace.

 

 

19/09/2017

                                                                                             

Η Daikin Hellas σας προσκαλεί στην Παρουσίαση των Νέων Προϊόντων Θέρμανσης για την περίοδο 2017-2018,

η οποία θα πραγματοποιηθεί:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Τετάρτη, 04.10.2017, (Ξενοδοχείο Porto Palace)

 

Εξασφαλίστε άμεσα τη θέση σας στην Παρουσίαση Δηλώνοντας Συμμετοχή 

 ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

17:30

Προσέλευση & Welcome coffee

17:50

Έναρξη Παρουσίασης

20:00

Ολοκλήρωση Παρουσίασης

Μετά το τέλος της παρουσίασης θα ακολουθήσει Cocktail στο χώρο του ξενοδοχείου

Θα χαρούμε να σας καλωσορίσουμε!

01/09/2017

Νέος λέβητας Daikin

 

 

Οι λέβητες συμπύκνωσης αερίου της Daikin είναι η καλύτερη επιλογή για όποιον επιθυμεί να αντικαταστήσει έναν υπάρχοντα λέβητα με μια πιο ενεργειακά αποδοτική και οικονομική εναλλακτική λύση. Η σειρά επίτοιχων λεβήτων της Daikin προσφέρει την καλύτερη δυνατή άνεση, ενεργειακή απόδοση και αξιοπιστία.

Υψηλή ενεργειακή απόδοση

Με ενεργειακή κλάση Α, οι επίτοιχοι λέβητες συμπύκνωσης της Daikin είναι εξοπλισμένοι με έναν έξυπνο ελεγκτή, ο οποίος ρυθμίζει αυτόματα την παραγωγή θερμότητας του λέβητα για ακόμη μεγαλύτερη απόδοση. Αυξήστε την ενεργειακή σας απόδοση για παραγωγή ζεστού νερού, προσθέτοντας ηλιακούς συλλέκτες.

Περισσότερα..

 

 

 

06/06/2017

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ "CITY TOWER", ΣΟΦΙΑ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

 

Το έργο του εμβληματικού πύργου της Σόφιας συνεχίζεται με τη σφραγίδα της Κλιμαμηχανικής!

Ένα από τα μεγαλύτερα έργα των Βαλκανίων εμπιστεύτηκε την Κλιμαμηχανική ΑΕ για την προμήθεια και την εγκατάσταση συστημάτων VRV, VAM, Sky Air, Hydrobox,fan coil & split της εταιρείας DAIKIN.

Το ακίνητο βρίσκεται στην καρδιά του επιχειρηματικού κέντρου της Σόφιας, σε σημείο ιδιαίτερης προβολής και στρατηγικής θέσης. Η ανάπτυξη των γραφειακών χώρων πραγματοποιείται σ’ ένα πύργο 19 ορόφων και ένα κτίριο οκτώ (8) ορόφων.
Τα δύο κτίριο συνδυάζονται σε ένα εξαιρετικής αισθητικής αρχιτεκτονικό σχέδιο με εσωτερικό αίθριο, πανταχόθεν ελεύθερες όψεις κτλ.
Στο ισόγειο του ακινήτου διαμορφώνονται χώροι καταστημάτων πολυτελείας.
Το υπό - κατασκευή κτίριο θα διαθέτει επίσης έξι (6) υπόγεια επίπεδα με 370 περίπου θέσεις στάθμευσης.

 

 

16/04/2017

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!

 

 

 

01/04/2017

ΝΕΟ DAIKIN FTXP-K3 / RXP-K3  

 • Εντελώς αθόρυβη λειτουργία έως και 20 dBA
 • Online ελεγκτής (προαιρετικό): ελέγχετε την εσωτερική σας μονάδα από οποιαδήποτε τοποθεσία με εφαρμογή, μέσω του τοπικού σας δικτύου ή του διαδικτύου και παρακολουθείτε την κατανάλωση ενέργειας
 • Η διακριτική, μοντέρνα μάσκα συνδυάζεται εύκολα με τον τοίχο και ταιριάζει σε όλες τις εσωτερικές διακοσμήσεις
 • Μέσω της επιλογής ενός προϊόντος R-32 μειώνονται οι περιβαλλοντικές επιδράσεις κατά 68% σε σύγκριση με το R-410A και επιτυγχάνεται χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος χάρη στην υψηλή ενεργειακή απόδοση
 • Οι εξωτερικές μονάδες είναι εξοπλισμένες με σπειροειδή συμπιεστή που διακρίνεται για τη χαμηλή στάθμη θορύβου και την υψηλή ενεργειακή του απόδοση.
 • Οι εξωτερικές μονάδες της Daikin είναι κομψές, γερές και μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν στην οροφή, τη βεράντα ή σε εξωτερικό τοίχο.
 • Εξωτερικές μονάδες με δυνατότητα σύνδεσης ζεύγους

 

 

 

06/03/2017

CITY TOWER SOFIA

Η Κλιμαμηχανική Α.Ε έχει αναλάβει την προμήθεια και εγκατάσταση των συστημάτων κλιματισμού στο εμπορικό City Tower στη Σόφια. Το ακίνητο βρίσκεται στην καρδιά του επιχειρηματικού κέντρου της Σόφιας.

Η ανάπτυξη των γραφειακών χώρων πραγματοποιείται σ’ ένα πύργο 19 ορόφων και ένα κτίριο οκτώ (8) ορόφων.

Τα δύο κτίριa συνδυάζονται σε ένα εξαιρετικής αισθητικής αρχιτεκτονικό σχέδιο με εσωτερικό αίθριο.

Στο ισόγειο του ακινήτου διαμορφώνονται χώροι καταστημάτων πολυτελείας.

Το υπό - κατασκευή κτίριο θα διαθέτει επίσης έξι (6) υπόγεια επίπεδα με 370 περίπου θέσεις στάθμευσης.

 

 

19/01/2017

Μετά τις προβλέψεις της ΕΜΥ για χαμηλές θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες.

Σας συνιστούμε να λειτουργείτε τα συστήματα θέρμανσή σας, όλο το 24ωρο.

 

 

 

06/01/2017

Μετά τις προβλέψεις της ΕΜΥ για έντονη κακοκαιρία, τις επόμενες μέρες, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι:

Η συνεχής λειτουργία* των συστημάτων θέρμανσης - κλιματισμού DAIKIN (split, VRV, CHILLER, HEAT PUMPS, ALTHERMA, συστήματα νερού, κτλ) είναι επιβεβλημένη, σε όλη τη διάρκεια των χαμηλών θερμοκρασιών. Μόνο έτσι θα εξασφαλίσετε την ικανοποιητική θέρμανση στους χώρους σας.

 

*κατά τη διάρκεια ολιγόωρης απουσίας σας από τους χώρους καθώς και κατά τη διάρκεια της νύχτας, μπορείτε να ρυθμίστε τον θερμοστάτη των μηχανημάτων σας, σε χαμηλότερη επιθυμητή θερμοκρασία.

 

 

24/12/2016

Χρόνια Πολλά!!

 

 

22/11/2016

ΚΛΙΜΑΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε – ROBERT BOSCH Α.Ε
Συνεργασία επιτυχίας στις εφαρμογές φυσικού αερίου

Ως επισφράγισμα της πετυχημένης συνεργασίας των δύο εταιρειών, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Les Lazaristes στη Θεσσαλονίκη, στις 21/11/2016, συνάντηση ενημέρωσης των επαγγελματιών, της Θεσσαλονίκης, που πουλούν και εγκαθιστούν τα προϊόντα θέρμανσης της Bosch.
Την ενημέρωση έκαναν ο κος Χάρης Χρηστίδης Country Sales Director Themotechnology της Robert Bosch A.E, ο κος Αποστολίδης Δημήτρης, υπεύθυνος τεχνικής υποστήριξης της Robert Bosch Α.Ε. και ο κος Νικολακάκης Απόστολος διευθύνων σύμβουλος της Κλιμαμηχανικής ΑΕ.

Έγινε παρουσίαση των δυνατοτήτων ανάπτυξης των συνεργαζόμενων εταιρειών μέσα από την πλατφόρμα υποστήριξης συνεργατών Bosch Partner Program,την γκάμα και τις καινοτομίες των προϊόντων αερίου της Bosch και την επί χρόνια επιβεβαιωμένη υποστήριξη των ανθρώπων της Κλιμαμηχανικής σε όλα τα επίπεδα, εκπαίδευσης, διαρκής τεχνικής υποστήριξης και άμεσης διαθεσιμότητας προϊόντων και ανταλλακτικών.
Το δημιουργικό και φιλικό πνεύμα της συνάντησης συνεχίστηκε και στη διάρκεια του δείπνου που ακολούθησε, όπου επιβεβαιώθηκε η διάθεση όλων για δυναμική παρουσία και επιτυχίες το 2017.

 

 

07/11/2016

Ο νέος έξυπνος θερμοστάτης Bosch CT100!

Με οθόνη αφής & εφαρμογή  για τη ρύθμιση θερμοκρασίας  μέσω smartphone ή tablet.

Iδιαίτερα φιλικό προς τον χρήστη, με πρωτοποριακές ρυθμίσεις για εξοικονόμηση ενέργειας.

Για παραπάνω πληροφορίες δείτε το video!

 

 

05/10/2016

Η Κλιμαμηχανική ΑΕ σε συνεργασία με την Daikin Ελλάς ΑΕ, ευχαριστούν όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση

«10 χρόνια Αντλίες Θερμότητας Daikin Altherma».

Στην εκδήλωση, η οποία έγινε στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, έγινε αναδρομή στην εξέλιξη των Daikin Altherma τα τελευταία 10 χρόνια και παρουσιάστηκαν οι νέες καινοτομικής τεχνολογίας αντλίες θερμότητας Daikin, του μέλλοντος.

Στο τέλος της εκδήλωσης, η Κλιμαμηχανική ΑΕ βραβεύτηκε απο την Daikin Ελλάς ΑΕ, για τις περισσότερες πωλήσεις  αντλιών θερμότητας, στην Ελληνική αγορά και για τη συμβολή της στην καθιέρωση της Daikin Altherma ως Νο 1 αντλίας θερμότητας, σε αυτήν.

 

 

 

01/10/2016

Calpak

Αποκτήστε τον Mark 4 με απόσυρση του παλιού σας ηλιακού!

Η προσφορά ισχύει έως 31/10/2016! 

 

 

 

01/07/2016

 3 Επιπλέον λόγοι για να συνδεθείτε στο δίκτυο φυσικού αερίου....

1.Δωρεάν τέλη σύνδεσης

Οι  Ε.Π.Α Θεσσαλονίκης ανταποκρινόμενη στην ανάγκη για ευελιξία που επιβάλλουν οι τρέχουσες οικονομικές συνθήκες ανακοινώνουν ότι από τις 01/07/2016 και με ισχύ έως τις 31/12/2016 την παροχή «ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΛΩΝ ΣΥΝΔΕΣΗΣ» σε όσους επιθυμούν να συνάψουν σύμβαση σύνδεσης και παροχής με το δίκτυο φυσικού αερίου για Αυτόνομη Θέρμανση (σε υπάρχουσα παροχετευτική στήλη ή συστοιχία μετρητών - κατασκευασμένη έως 31/12/2015) - Κεντρική Θέρμανση - Βιοτεχνική  & Επαγγελματική Χρήση. Ειδικότερα, αποσκοπώντας στην υλοποίηση μιας άμεσης προσφοράς στους καταναλωτές που επιθυμούν τη χρήση του φυσικού αερίου, οι  ΕΠΑ Θεσσαλονίκης προσφέρει μηδενικά τέλη σύνδεσης για όλους τους νέους πελάτες που ανήκουν στις αναφερόμενες κατηγορίες, που θα υπογράψουν σύμβαση σύνδεσης και παροχής με το δίκτυο φυσικού αερίου. Η προσφορά αφορά τη ΔΩΡΕΑΝ κατασκευή του σημείου παροχής που αποτελεί αρμοδιότητα των ΕΠΑ Θεσσαλονίκης (τοποθέτηση έως και του μετρητή φυσικού αερίου). Αυτό σημαίνει ότι ο πελάτης αποκτά σημαντικό όφελος, καθώς δεν επιβαρύνεται με το ποσό των τελών σύνδεσης, αλλά μόνο με το κόστος της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου.

 2.Τραπεζική Χρηματοδότηση εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου

Παράλληλα με την προσφορά για τα τέλη σύνδεσης και με σκοπό την διευκόλυνση αποπληρωμής του συνολικού κόστους αντικατάστασης του συστήματος θέρμανσης, οι ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και ΕΠΑ Θεσσαλίας ανακοινώνουν την έναρξη χρηματοδότησης από τα τραπεζικά ιδρύματα για τη μετατροπή της εσωτερικής εγκατάστασης. Η δυνατότητα αυτή αφορά τη χρηματοδότηση του υποψηφίου πελάτη για την κατασκευή της εσωτερικής εγκατάστασης για τη σύνδεση στο δίκτυο φυσικού αερίου. Η συμμετοχή των ΕΠΑ Θεσσαλονίκης αφορά την πιστοποίηση σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου καθώς και την έκδοση Άδειας Χρήσης με σκοπό την τελική εκταμίευση του εγκεκριμένου ποσού από την Τράπεζα προς το δικαιούχο. Το προϊόν υπόκειται στους όρους και στις προϋποθέσεις που θέτουν τα τραπεζικά ιδρύματα και στη δράση μπορούν να συμμετέχουν όσοι υπογράψουν σύμβαση σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου αφού πρώτα αξιολογηθεί η σχετική αίτηση από τα κατά τόπους τραπεζικά καταστήματα.

3. Ακόμη πιο οικονομικό το φυσικό αέριο

Κατά το 1ο εξάμηνο του 2016 το φυσικό αέριο εξακολουθεί να είναι το πιο οικονομικό, ανταγωνιστικό και ευέλικτο καύσιμο και απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Ειδικά δε σε σχέση με το 1ο εξάμηνο του 2015 η τιμή του είναι μειωμένη κατά 20% για αυτόνομη, κεντρική θέρμανση και επαγγελματική χρήση. Ακόμα μεγαλύτερη είναι η μείωση για τη βιομηχανική χρήση, όπου κατά το 1ο εξάμηνο του 2016 είναι σημαντικά φθηνότερο σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2015 σε ποσοστό 35%. Από την 1η Ιανουαρίου του 2017 αναμένεται περεταίρω μείωση στην τιμή του φυσικού αερίου, καθώς με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή των Ελλήνων και συγκεκριμένα με την εφαρμογή του Ν. 4389/2016 (ΦΕΚ 94 Α – Άρθρο 61) μειώθηκε ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης για το φυσικό αέριο που χρησιμοποιείται ως καύσιμο θέρμανσης για οικιακή χρήση, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τη διακύμανση των  διεθνών τιμών των πετρελαιοειδών. Πρακτικά, αυτό  μεταφράζεται σε όφελος προς τον καταναλωτή σε  5,5 λεπτά ανά κυβικό με βάση τις τρέχουσες τιμές και δεδομένης της αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης (με βάση τις ισχύουσες σημερινές τιμές αυξάνεται κατά 6 λεπτά το λίτρο). Με λίγα λόγια το φυσικό αέριο τη χειμερινή περίοδο μετατρέπεται σε ακόμη πιο  οικονομικό και ανταγωνιστικό καύσιμο επιφέροντας σημαντική εξοικονόμηση στον οικιακό καταναλωτή. Οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι επιθυμούν να επωφεληθούν των δράσεων και των προσφορών των ΕΠΑ Θεσσαλονίκης θα πρέπει να προγραμματίσουν έγκαιρα ΔΩΡΕΑΝ τεχνική αυτοψία από πλευράς ΕΠΑ.

 

 

 

23/04/2016

Μακεδονία Παλλάς!!

Αρχίζουν οι εργασίες της μεγάλης ανακαίνισης του «Μακεδονία Παλλάς», προκειμένου το εμβληματικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης να εκσυγχρονιστεί ριζικά.

Μεγάλα ονόματα αναλαμβάνουν να δώσουν καινούργια πνοή στο ξενοδοχείο που στέκει πάνω στη βραβευμένη Νέα Παραλία της πόλης, μέσα σε αυτά και η Κλιμαμηχανική Α.Ε, η οποία έχει αναλάβει την αντικατάσταση του συστήματος κλιματισμού!

 

 

18/04/2016

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι το μεγαλύτερο έργο που κατασκευάζεται στη χωρά. Ο σχεδιασμός του έργου είναι τέτοιος ώστε να έχει τις ελάχιστες δυνατές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια κλιματιστικών μηχανημάτων για την κάλυψη αναγκών ψύξης-θέρμανσης  των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), με 543 τερματικές μονάδες νερού (fancoil) της εταιρείας DAIKIN

Γενικός Ανάδοχος του ΚΠΙΣΝ: «Κ/Ξ Salini Impregilo-TERNA»

www.snf.org

 

 

 

14/04/2016

ΝΕΟ ​DAIKIN EMURA  FTXJ-MW/S (R-32)

Η νέα σειρά προϊόντων κλιματισμού emura της Daikin προσφέρει μια πλήρη οικιακή λύση για την άνεση των εσωτερικών χώρων, παρέχοντας ψύξη και θέρμανση με χρήση του νέου ψυκτικού μέσου R32 το οποίο βοηθά να μειώνονται οι περιβαλλοντικές επιδράσεις κατά 68% σε σύγκριση με το R-410A και να επιτυγχάνεται χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος χάρη στην υψηλή ενεργειακή απόδοση! Οι μονάδες daikin emura είναι ο Ιδανικός συνδιασμός κομψού σχεδιασμού και τεχνολογικής αρτιότητας: μοντέρνο χρώμα σε ματ κκρυσταλλικό λευκό ή ασημί/ ανθρακί συνδιάζεται με οποιαδήποτε εσωτερική διακόσμηση.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

 

 

 

12/04/2016
 

Το 5ο Συνέδριο συνεργατών της CALPAK πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία στο DIVANI CARAVEL στην Αθήνα.

Η ΚΛΙΜΑΜΗΧΑΝΙΚΗ ως κεντρικός διανομέας της CALPAK συμμετείχε με την παρουσία μηχανικών και στελεχών πωλήσεων, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας, τα καινοτόμα χαρακτηριστικά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νέου δοχείου Calpak gse.

Το νέο Calpak gse είναι η νέα τεχνολογία στις δεξαμενές ζεστού νερού με 25% περισσότερη εξοικονόμηση ενέργειας.

• Με κορυφαία ενεργειακή απόδοση εναλλάκτη 99%
• Ταχύτατη επίτευξη επιθυμητής θερμοκρασίας κατανάλωσης νερού
• Εξάλειψη βακτηριδίου της legionella
• Ελάχιστη απόκλιση μεταξύ θερμοκρασίας φόρτησης και παροχής
• Σταθερή παροχή ζεστού νερού στην επιθυμητή θερμοκρασία
• Μεγάλη διάρκεια ζωής, ελάχιστο κόστος συντήρησης
• Ιδανικό για χρήση με αντλία θερμότητας Daikin altherma

Τεχνικά χαρακτηριστικά

 

 

 

20/03/2016

ΝΕΟ Daikin FTXM-M / RXM-M (R-32)...                                                                                                   

Το πρώτο κλιματιστικό στο κόσμο με τεχνολογία flash streamer, η Daikin έχει αναπτύξει τα τελευταία  χρόνια την τεχνολογία “Flash Streamer”, δηλαδή μία τεχνολογία εκκένωσης πλάσματος, η οποία πραγματοποιεί ευρεία τρισδιάστατη διασπορά  ηλεκτρονίων υψηλή ταχύτητας με υψηλή οξειδωτική ικανότητα.

Το κλιματιστικό αυτό εξουδετερώνει τα συνηθέστερα αλλεργιογόνα όπως γύρη, σκόνη, απεκκρίματα ακάρεων, μούχλα καθώς και ανοσοενισχυτικούς παράγοντες, όπως είναι η φορμαλδεΰδη. Το νέο φίλτρο βίο-αντισωμάτων εξουδετερώνει τους αερόβιους ιούς σε λιγότερο από ένα λεπτό. Επίσης, τα βακτήρια απορροφούνται από το φωτοκαταλυτικό φίλτρο τιτανίου  με επικάλυψη απατίτη και στη συνέχεια εξουδετερώνονται από το Flash Streamer.

Τριπλή του λειτουργία:
• Αφαίρεση αλλεργιογόνων
• Αφαίρεση ιών και βακτηρίων
• Αφαίρεση οσμών

Τέλος, το νέο κλιματισικό DAIKIN FTXM-M έχει διακριτικό και μοντέρνο σχεδιασμό, αθόρυβη λειτουργία και χρησιμοποιεί το R-32 μειώνοντας τις περιβαλλοντικές επιδράσεις κατά 68% (σε σύγκριση με το R-410A). Επίσης, επιτυγχάνεται χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος χάρη στην υψηλή ενεργειακή απόδοση.

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

 

15/03/2016

Kατεβάσετε τον Κατάλογο προϊόντων Daikin για το 2016 σε αρχείο pdf:

DAIKIN General Catalogue 2016

 

19/02/2016

Η ΚΛΙΜΑΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ από τη νέα χρονιά ξεκίνησε μια σημαντική συνεργασία με την εταιρεία ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε, για την ανακύκλωση των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων της.

Η συνεργασία αυτή αποσκοπεί στη διατήρηση και τη βελτίωση της ποιότητας του φυσικού μας περιβάλλοντος όπως επίσης στη συνετή, ορθολογική χρήση των φυσικών μας πόρων.
Ένα ιδιαίτερα σημαντικό όφελος που προκύπτει από την ανακύκλωση των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων μας είναι ότι αποφεύγουμε την επιβάρυνση του περιβάλλοντος από επικίνδυνες ουσίες που περιέχονται σε αυτά.

Με την επεξεργασία των αποβλήτων μας ανακτώνται αξιοποιήσιμα υλικά, όπως μέταλλα, γυαλί και πλαστικό, τα οποία επαναχρησιμοποιούνται στην διαδικασία παραγωγής. Επομένως, η ανακύκλωση συνεισφέρει στον περιορισμό της βιομηχανικής ρύπανσης, καθώς μειώνεται η παραγωγή τοξικών αερίων και σωματιδίων που ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα ή βιομηχανικών αποβλήτων που ρυπαίνουν το νερό και το υπέδαφος. Ταυτόχρονα, με τη μείωση των παραγωγικών διαδικασιών, εξοικονομείται ενέργεια και περιορίζονται οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Επιπλέον, με την ανακύκλωση των παλιών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών συμβάλλουμε στη διαφύλαξη του ορυκτού πλούτου, απαραίτητη προϋπόθεση για την αειφόρο ανάπτυξη και το βιώσιμο μέλλον.  Ειδικότερα, με την  ανακύκλωση επιτυγχάνεται μείωση της εξόρυξης των μη ανανεώσιμων φυσικών πόρων, με αποτέλεσμα την αποφυγή της περιβαλλοντικής υποβάθμισης.

Ανακυκλώνοντας συνεισφέρουμε στο περιβάλλον, την οικονομία, αλλά και τον πολιτισμό,

σεβόμενοι το δικαίωμα στην υγεία,

την καθαριότητα και την αισθητική του περιβάλλοντος.

 

 

 

05/02/2016

H ΚΛΙΜΑΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ με την CALPAK σας περιμένει στην έκθεση HORECA 2016 (HALL No 2, STAND No A25), για να συζητήσουμε τις δυνατότητες κάλυψης των αναγκών σας, με αξιοποίηση της σύγχρονης ηλιακής τεχνολογίας.

 

 

17/12/2015

Η Κλιμαμηχανική σας εύχεται καλές γιορτές!!!

 

22/10/2015

 

Η Robert Bosch Α.Ε. και η Κλιμαμηχανική Α.Ε. σας ευχαριστούν για την συμμετοχή σας στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε αίθουσα Timber του ξενοδοχείου Porto Palace, όπου παρουσιάστηκαν:

Οι «Νέες προϊοντικές λύσεις Bosch»

και το «Πρόγραμμα Πιστότητας Συνεργατών».

 

             

 

 

 

 

14/09/2015

 

 

 

 

14/09/2015

Νέος επιδαπέδιος λέβητας πετρελαίου συμπύκνωσης της BOSCH

Bosch olio condens 2500F

Ο νέος επιδαπέδιος λέβητας πετρελαίου συμπύκνωσης με πρωτεύων και δευτερεύων εναλλάκτη, χαλύβδινο και ανοξείδωτο αντίστοιχα, προσφέρει οικονομία με ErP A (ενεργειακή κλάση) και είναι φιλικός προς το περιβάλλον.

Τεχνικά χαρακτηριστικά 

 

 

 

 

 

 

10/09/2015

Νεα  Ευρωπαϊκή Οδηγία ErP  

ErP σημαίνει "Energy Related Products", δηλαδή προϊόντα που σχετίζονται με την ενέργεια. Η Οδηγία επίσης ονομάζεται "Οδηγία Ecodesign" (Οδηγία Οικολογικού Σχεδιασμού). Σύμφωνα με τις Οδηγίες 2009/125/ΕΚ για τον "Οικολογικό Σχεδιασμό", την Οδηγία 2010/30/ΕΕ για την "Ενεργειακή Σήμανση" και τους Κανονισμούς ΕΕ 811,812,813,814/2013 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθορίζεται ο Οικολογικός Σχεδιασμός και η Ενεργειακή Σήμανση των προϊόντων που καταναλώνουν ενέργεια. Αυτό πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε όλη την Ε.Ε. Εφαρμόζεται από την 1η Αυγούστου 2015 με την αντικατάσταση των ενσωματωμένων κυκλοφορητών των συσκευών από κυκλοφορητές υψηλής ενεργειακής απόδοσης και από τις 26 Σεπτεμβρίου 2015 τίθεται σε εφαρμογή για τα προϊόντα θέρμανσης και παραγωγής ζεστού νερού. 

Η Ετικέτα Ενεργειακής Απόδοσης κατηγοριοποιεί την αποδοτικότητα ενός προϊόντος ή συγκροτήματος με τη βοήθεια των διαφόρων τάξεων Ενεργειακής Απόδοσης, από το Α +++ (για συγκροτήματα) ή Α ++ (για προϊόντα) έως το G. Η τάξη Α +++ αντιπροσωπεύει ιδιαίτερα υψηλό βαθμό απόδοσης και η G χαμηλή απόδοση. Ανάλογα με τον τύπο του προϊόντος, υπάρχουν διάφορες πρόσθετες πληροφορίες, όπως π.χ. η επωνυμία ή το εμπορικό σήμα του προμηθευτή, η ονομαστική θερμική ισχύς σε kW και η στάθμη ηχητικής ισχύος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

05/05/2015

2η Τεχνική Ημερίδα στην Βόρεια Ελλάδα «Ενέργεια στα Kτίρια»

Tο Ελληνικό Παράρτημα της ASHRAE, προάγοντας την ενεργή του παρουσία στην Βόρεια Ελλάδα διοργανώνει την 2η Τεχνική Ημερίδα στη Θεσσαλονίκη, στις 9 Μαΐου 2015, στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ-ΤΚΜ, με τίτλο «Ενέργεια στα Κτίρια».

Η Τεχνική Ημερίδα τελείται υπό την αιγίδα του ΤΕΕ Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας. Επισυνάπτεται το πλήρες πρόγραμμα της Ημερίδας.

Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής, αλλά απαιτείται εγγραφή.

Για την εγγραφή σας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα εδώ.

 

 

 

 

 

05/04/2015

ΑΝΤΛΙΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ HPSU compact

Το σύστημα ενσωματώνει τόσο την τεχνολογία της αντλίας θερμότητας, όσο και της θέρμανσης με ηλιακή υποβοήθηση.

Η εσωτερική μονάδα περιλαμβάνει ένα μονωμένο δοχείο αδρανείας 500lt.

Η μονάδα με τον ενσωματωμένο inverter κυκλοφορητή μπορεί παρακάμπτοντας το δοχείο να θερμάνει η να ψύχει τον χώρο.

Μέσα στο δοχείο υπάρχουν  τρεις εναλλάκτες. Ένας με τον οποίο η αντλία θερμότητας ζεσταίνει το δοχείο (μέσο μιας τρίοδης βάνας), ένας με τον οποίο μια ανεξάρτητη πηγή ενέργεια μπορεί να ζεστάνει το δοχείο (π.χ. ένα τζάκι) και ένας εναλλάκτης ταχυθέρμανσης ζεστού νερού χρήσης, στον οποίο εισέρχεται το κρύο νερό της ύδρευσης (~16°C) και στην έξοδο έχουμε ζεστό νερό χρήσης (~45°C). Το νερό το οποίο υπάρχει στο εσωτερικό του δοχείου είναι αυτό που κυκλοφορεί στους ηλιακούς συλλέκτες.

Με την τεχνολογία Drain back, όταν ο ελεγκτής διαπιστώσει ότι υπάρχει ηλιακή ενέργεια προς εκμετάλλευση (δηλαδή η θερμοκρασία στους συλλέκτες είναι μεγαλύτερη από την θερμοκρασία του νερού στο δοχείο) τότε με την χρήση μιας αντλίας παράλληλα με τον κυκλοφορητή του Pump Station ανεβάζει το νερό και γεμίζει στους συλλέκτες.

Μόλις ο ελεγκτής διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει ηλιακή ενέργεια για εκμετάλλευση σταματάει τον κυκλοφορητή και αδειάζει τους συλλέκτες. Με την τεχνολογία αυτή δεν έχουμε απώλειες ενέργειας.

Εφόσον  έχουμε περίσσια ενέργειας μέσα στο δοχεία (δηλαδή θερμοκρασία μεγαλύτερη από 50°C) και υπάρχει ζήτηση θέρμανσης στον χώρο τότε μέσω μιας δεύτερης τρίοδης βάνας  οι επιστροφές της θέρμανσης περνούν μέσα από το δοχείο και προθερμαίνονται κάνοντας υποβοήθηση θέρμανσης.

Με αυτόν τον τρόπο έχουμε μέγιστη απορρόφηση της ηλιακής ενέργειας. Σε ορισμένες συνθήκες ηλιοφάνειας μπορούμε να έχουμε 100% των θερμικών αναγκών από τον ήλιο. 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 

 

 

 

 

 

31/03/2015

Παρουσίαση Bosch

Στα πλαίσια της εκδήλωσης που πραγματοποίησε η Κλιμαμηχανική σε συνεργασία με την Bosch, ως κύριος διανομέας  Βορείου Ελλάδος, παρουσιάστηκαν οι νέες προϊοντικές λύσεις της εταιρείας για τους λέβητες φυσικού αερίου.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε κλήρωση για ένα λέβητα συμπύκνωσης φυσικού αερίου, στον οποίο η τυχερή ήταν η κα. Αποστολίδου Αναστασία

Θέλουμε λοιπόν να συγχαρούμε τη νικήτρια και να ευχαριστήσουμε θερμά τους συνεργάτες και όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση.

Περισσότερες φωτογραφίες της παρουσίασης εδω..

 

 

 

 

15/03/2015

 

 

09/03/2015

ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΕΙΡΑ DAIKIN

FTXB-C / RXB-C

Η νέα οικονομική σειρά κλιματιστικών της Daikin έχει κομψό σχεδιασμό και ενεργειακή απόδοση Α+.

Η ευρεία γκάμα των μονάδων προσφέρει τις μέγιστες δυνατότητες εφαρμογής όπως λειτουργία χρονοδιακόπτη, η οποία σας διευκολύνει να προγραμματίζετε τη μονάδα να ξεκινά ή να σταματά τον επιθυμητό χρόνο. Κατακόρυφη αυτόματη παλινδρομική κίνηση κινεί τα πτερύγια εξαγωγής επάνω και κάτω για αποτελεσματική κατανομή αέρα και θερμοκρασίας σε όλο το δωμάτιο.

Πληροφορίες  και τεχνικά χαρακτηριστικά των μονάδων.

 

 

 

 

02/02/2015

Η Κλιμαμηχανική στην 10η HO.RE.CA με την calpak!

6-9 Φεβρουαρίου στο Metropolitan Expo.

Θα μας βρείτε: Hall No 2 , Stand No B50/C40

 

 

10/01/2014  

VACUUM TS της Calpak!!

Maximum απόδοση ακόμα και το χειμώνα!

Απορροφητής απο σωλήνες κενού αέρος (P<5x10 -2 Pa) με εσωτερική επιλεκτική επίστρωση και U-shaped χαλκοσωλήνες με fin αλουμινίου.

Παραβολικός ανακλαστήρας από αλουμίνιο ειδικής ανοδίωσης για εκμετάλλευση της διάχυτης ακτινοβολίας.

Header από μαύρο αλουμίνιο με μόνωση πολυουρεθάνης και collecteur από χαλκοσωλήνα ø 22.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

 

 

 

 

 

 

 

 

20/12/2014

 

 

09/12/2014  

Λέβητας συμπύκνωσης με εξαιρετική σχέση τιμής – απόδοσης.

Ο επίτοιχος λέβητας συμπύκνωσης αερίου Bosch Condens 2000W (ZWB 24-1AR), αποτελεί την ιδανική λύση για όσους θέλουν να απολαμβάνουν θέρμανση και ζεστό νερό. Ο λέβητας αυτός εξασφαλίζει χαμηλή κατανάλωση αερίου, μέσω της υψηλής ενεργειακής απόδοσης 103%. Επιπλέον, η συσκευή χαρακτηρίζεται από την αθόρυβη λειτουργία της.

Η Bosch καινοτομεί προσφέροντας την τεχνολογία συμπύκνωσης , σε προσιτή τιμή, έτσι ώστε περισσότεροι χρήστες να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας αυτής.

Ο συγκεκριμένος λέβητας μπορεί να εγκατασταθεί και να συντηρηθεί πολύ εύκολα, λόγω της απλής υδραυλικής του συνδεσμολογίας και την ταχεία  πρόσβαση σε οθόνη LCD, η οποία εμφανίζει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες λειτουργίας.

Ακόμα, διαθέτει ρυθμιζόμενη διαμόρφωση καύσης και ηλεκτρονική ανάφλεξη. Η συσκευή παράγει τόση θερμότητα όση ακριβώς είναι απαραίτητη, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση αερίου.

Τέλος έχει λειτουργία κλειδώματος για παιδιά και είναι συμβατός με ηλιακά συστήματα για την εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας με σκοπό την περεταίρω οικονομία . 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 

 

 

 

 

 

05/10/2014   

Η νικήτρια του διαγωνισμού!!

Πήρε μέρος  στο διαγωνισμό της Κλιμαμηχανικής, στο facebook,  για ένα Daikin FTXV25AB και κέρδισε!

Η Μαρία Μελετιάδου είναι η νικήτρια του διαγωνισμού η οποία παρέλαβε χαρούμενη το δώρο της!

Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας!

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στους μελλοντικούς μας διαγωνισμούς!

Μείνετε συντονισμένοι!!

Facebook Twitter / Youtube

15/09/2014   

79η ΔΕΘ

Στη 79η ΔΕΘ, Η Κλιμαμηχανική, στο ειδικά διαμορφωμένο Περίπτερο της, παρουσίασε όλα τα συστήματα  Κλιματισμού- Ψύξης & Θέρμανσης, όπως και τα ηλιακά συστήματα της εταιρείας Calpak.

Έμφαση δόθηκε στην νέα σειρά προϊόντων της DAIKINΛέβητας ΑερίουΥβριδική Αντλία Θερμότητας & το νέο σύστημα για ζεστά νερά, με ενσωματωμένη Αντλία Θερμότητας LT και δυνατότητα σύνδεσης με ηλιακά, HPSU.

 

Η Κλιμαμηχανική ευχαριστεί θερμά τους επισκέπτες, τους συνεργάτες της και την Daikin Hellas  για την παρουσία και την στήριξη τους!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

05/09/2014  

Διαγωνισμός από την Κλιμαμηχανική!!

-Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook (https://www.facebook.com/klimamichaniki)

-Συμπληρώστε τα στοιχεία στην ειδική φόρμα (http://a.pgtb.me/6Tg2q9)

-Κοινοποιήστε  δημόσια το Διαγωνισμό (Share)

Και μπείτε στην κλήρωση για το υπέροχο DAIKIN INVERTER FTXV25AB.

 

Καλή Επιτυχία!!!

 

 

 

 

 

 

01/09/2014  

Η ΚΛΙΜΑΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε στην 79η ΔΕΘ

 

 

 

 

 

 

30/05/2014  

Η νέα εποχή του λέβητα αερίου, από τη Daikin

Ο λέβητας αερίου  συμπύκνωσης της DAIKIN έρχεται για να καλύψει τις ανάγκες θέρμανσης και ζεστού νερού χρήσης μιας κατοικίας. Η συμπύκνωση των καυσαερίων εξασφαλίζει υψηλή απόδοση αφού μέρος της θερμότητας που θα εκλυόταν στην ατμόσφαιρα παραμένει στο σύστημα. Το νερό που επιστρέφει από το δίκτυο οδηγείται σε εναλλάκτη και θερμαίνεται από τα καυσαέρια, με τον τρόπο αυτό ο καυστήρας λειτουργεί σε χαμηλότερη ισχύ και για μικρότερο χρονικό διάστημα.

Η ιδιαιτερότητα  του λέβητα αερίου της DAIKIN είναι πως χρησιμοποιεί τον ίδιο εναλλάκτη και για το ζεστό νερό χρήσης με αποτέλεσμα:

1. Την εκμετάλλευση του φαινομένου της συμπύκνωσης και για τη θέρμανση  ΖΝΧ, με σημαντικό κέρδος στην απόδοση λειτουργίας.

2. Χρησιμοποιεί έναν εναλλάκτη λιγότερο, με αποτέλεσμα μικρότερες απώλειες θερμότητας.

3. Αποφυγή του πλακοειδούς εναλλάκτη που συνεπάγεται κέρδος ανταλλακτικών και συντήρησης.

Με ισχύ έως 33kW μπορεί να συνδυαστεί με σύστημα θέρμανσης χαμηλών και υψηλών θερμοκρασιών και να καλύψει την πλειοψηφία των σύγχρονων κατοικιών.

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12/05/2014 

Τεχνική Ημερίδα ASHRAE

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε για την πρώτη Τεχνική Ημερίδα που διοργανώνει το Ελληνικό παράρτημα της  ASHRAE στην Θεσσαλονίκη με θέμα «Ενέργεια στα Κτίρια».

Η Τεχνική Ημερίδα τελείται υπό την αιγίδα του ΤΕΕ Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας και θα πραγματοποιηθεί από τις 09:00 έως και τις 20:00,για το πλήρες πρόγραμμα της Ημερίδας πατήστε εδώ.

H Daikin Hellas, ως χορηγός,  σε συνεργασία με την Κλιμαμηχανική Α.Ε. σας προσκαλεί το Σάββατο 31 MAΪOY 2014 και ώρα 15:00 – 15:30 στο  Αμφιθέατρο TEE-ΤΚΜ, Μ. Αλεξάνδρου 49, 546 43 Θεσσαλονίκη όπου ο κος Καλομοίρης θα παρουσιάσει την νέα υβριδική αντλία θερμότητας της Daikin.

Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής, αλλά απαιτείται εγγραφή.

Για την εγγραφή σας, παρακαλούμε συμπληρώστε και αποστείλετε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (dimitris@ashrae.gr) τα στοιχεία σας. (Ονοματεπώνυμο, Ειδικότητα, Αριθμός Μέλους ASHRAE (εάν υπάρχει),Τηλέφωνο και  Ε-mail)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

28/04/2014   

Προσφορές ηλιακά συστήματα CALPAK…    

Επωφεληθείτε τώρα από την προσφορά μας κερδίζοντας 20% έκπτωση σε όλα τα ηλιακά συστήματα της εταιρείας Calpak.

Οι κάτοχοι πιστωτικής κάρτας του Ομίλου Πειραιώς επωφελούνται από την προσφορά

έχοντας τη δυνατότητα εξώφλησης σε 12 άτοκες δόσεις. 

*Η προσφορά για τους κατόχους πιστωτικής Πειραιώς, ισχύει έως 31/5/2014.

 

 

 

 

 

16/04/2014  

Καλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση!

 

 

 

 

 

 

16/04/2014   

Εκστρατεία "Ημέρα της Γης" 

Στις 22 Απριλίου, την μέρα  που έχει χαρακτηριστεί ως η μέρα για να ξανασκεφτούμε τη θέρμανση και κατ' επέκταση τις ποσότητες και τα μέσα παραγωγής ενέργειας που απαιτούνται για να την εξασφαλίσουμε.

Η Daikin Europe στοχεύει στη φύτευση 100.000 δέντρων για τη στήριξη της Εκστρατείας "Ημέρα της Γης "και έχει δεσμευθεί να δωρίσει € 50.000 (αρκετά για να φυτέψει 100.000 δέντρα ) σε περίπτωση που λάβει 100.000 likes στη σελίδα της στο Facebook έως τις 22 Απριλίου 2014.

Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν στην WeForest , ένα διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό που φυτεύει δάση στις φτωχότερες χώρες ανά τον κόσμο, παρέχοντας θέσεις εργασίας σε γυναίκες επιτρέποντας τους να τρέφουν και να μορφώνουν τα παιδιά τους .

Η Εκστρατεία  "Ημέρα της Γης" έχει ως στόχο να βοηθήσει τις πόλεις ανά τον κόσμο να γίνουν πιο βιώσιμες και να μειώσουν το αποτύπωμα του άνθρακα . Υπάρχουν τρεις βασικοί τομείς: κτήρια , ενέργεια και μεταφορές  στους οποίους εστιάζεται το ενδιαφέρον για τη βελτίωση της ενεργειακής αποτελεσματικότητας, την αύξηση των επενδύσεων σε τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τη μεταρρύθμιση των σχετικών κανονισμών με ενεργειακά πιο αποδοτικό τρόπο σκέψης.

Η πρωτοβουλία δενδροφύτευσης της Daikin Europe, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 23:59 στις 22 Απριλίου 2014, αντανακλά τη δέσμευση του Νο1 κατασκευαστή αντλιών θερμότητας για την ανάπτυξη  πιο αποδοτικών και πιο ασφαλών τρόπων ψύξης και θέρμανσης, συμπεριλαμβανομένης της νέας αντλίας θερμότητας Daikin Altherma Hybrid. Η Daikin αναλαμβάνει με σοβαρότητα την ευθύνη της για την προστασία του περιβάλλοντος και εφαρμόζει τις απαραίτητες πρακτικές και διαδικασίες για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Για να βοηθήσετε τη Daikin Europe να φυτεύσει 100.000 δέντρα, επισκεφθείτε το: www.facebook.com / daikineurope

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ DAIKIN 

 

 

1924 Ο Akira Yamada ιδρύει την εταιρεία στην Οσάκα της Ιαπωνίας. 

Η Παραγωγή σωλήνων καλοριφέρ αεροσκαφών και άλλων προϊόντων αρχίζει.

1933 Έρευνα για ψυκτικά φθορίου αρχίζει.

1936 Πρώτο σύστημα κλιματισμού για τρένα

1951 Η παραγωγή κλιματιστικών ξεκινά. 

1957 Ο πρώτος Ιαπωνικός συμπιεστής στην αγορά.

1958 Η πρώτη αντλία θερμότητας αναπτύσσεται.

1963 Η εταιρεία Osaka Kinzoku Kogyo Co, Ε.Π.Ε. μετονομάζεται Daikin Kogyo Co, Ltd (Μετονομάστηκε Daikin Industries, Ltd το 1982)

1969 Το multi-room σύστημα κλιματισμού με μία μόνο εξωτερική μονάδα έχει αναπτυχθεί.

1972 Δημιουργείτε η Daikin Europe NV στην Οστάνδη, Βέλγιο. 

1975 Διατίθεται στην αγορά ο πρώτος οικιακός καθαριστής αέρα.

1982 Το σύστημα VRV έχει αναπτυχθεί

1997 Όλα τα εργοστάσια της Daikin στην Ιαπωνία (Sakai, Yodogawa, Shiga, και Kashima) αποκτούν την πιστοποίηση ISO 14001 για την περιβαλλοντική διαχείριση.

1998 Το νέο ψυκτικό R410A στο εμπόριο.

1999 Ururu Sarara, με σύστημα ύγρανσης διατίθεται στην αγορά.

2000 Μονάδα Super Inverter ΖΕΑΣ, η οποία μειώνει σημαντικά την επιβάρυνση στο περιβάλλον έχει δημιουργηθεί.

2003 Η νέα γενιά VRV II βρίσκεται στην αγορά.

2004 Νέο εταιρικό σύμβολο έχει καθιερωθεί για κοινή χρήση μεταξύ του ομίλου της Daikin σε όλο τον κόσμο.

2006 Daikin Κλιματισμός Ελλάδα Α.Ε. με έδρα την Αθήνα, Ελλάδα. Παραγωγή συμπιεστών στο εργοστάσιο της Τσεχίας

2007 Ο καθαριστής αέρα Clear Force με το πρώτο ολοκληρωμένο σύστημα ύγρανσης και αφύγρανσης στην αγορά.

2009 Η εταιρεία DAIKIN βραβεύεται, πρώτη με ECO LABEL, για τις αντλίες θερμότητας.

2012 Urusara 7 (Ururu Sarara R series) που χρησιμοποιεί της επόμενης γενιάς ψυκτικό HFC 32.

2014 Νέα καινοτομία της DAIKIN, η “υβριδική” αντλία θερμότητας Daikin Altherma.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11/04/2014

    

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Κλιμαμηχανικής με την Calpak και ως κύριος διανομέας των ηλιακών και θερμοσιφωνικών συστημάτων της, στη Βόρεια Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Θερμοκοιτίδας Επιχειρήσεων THERMI ΑΕ παρουσίαση των εν λόγω προϊόντων, με παράλληλη εμπορική και τεχνική ενημέρωση.

 

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συνεργάτες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και μας τίμησαν με την παρουσία τους!

 

 

 

 

 

 

 

03/04/2014                     

 

Η Τράπεζα Eurobank σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες εταιρείες ενεργειακής αναβάθμισης, μεταξύ αυτών η DAIKIN και η BOSCH, εξασφαλίζει έκπτωση 10%σε όσους επιλέξουν τα προγράμματά της για τη χρηματοδότηση των εργασιών.

Ειδικότερα, με τα χρηματοδοτικά της προγράμματα η τράπεζα δίνει τη δυνατότητα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών και ταυτόχρονα εξασφαλίζει έκπτωση 10% στο συνολικό κόστος της προμήθειας προϊόντων DAIKIN BOSCH, όπως και των εργασιών που θα χρειαστούν για την εγκατάστασής τους.

Προγράμματα:

Η προσφορά ισχύει για αιτήσεις που θα υποβληθούν έως 31 Μαΐου του 2014  για ένα από τα παρακάτω προγράμματα:

*Εξοικονόμηση κατ'οίκον

*Πράσινο δάνειο Κατοικίας

*Επισκευαστικό δάνειο με εξασφάλιση

*Προσωπικό δάνειο χωρίς εξασφάλιση

*Όροι και προϋποθέσεις:

*Τα δάνεια πρέπει να έχουν εκταμιευθεί εντός έξι από την ημερομηνία έκδοσης της προσφοράς.

 

Για παραπάνω πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 2310 440 844 ή στο info@klimamichaniki.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

02/04/2014

Διάκριση του ηλιακού θερμοσιφωνικού συστήματος Mark4 της Calpak από τον οίκο Red Dot.

Ο σημαντικότερος οίκος αξιολόγησης σχεδιασμού προϊόντων βράβευσε τον Mark4 της Calpak για το μοναδικό σχεδιασμό του που προσφέρει μεγαλύτερη απόδοση, αντοχή, εργονομία και πρόσθετη αισθητική αξία..

Ο συλλέκτης χρησιμοποιεί μια νέα κατασκευαστική αντίληψη με διπλό τοίχωμα, περίβλημα από αλουμίνιο για να προσφέρει μεγαλύτερη μόνωση, δύναμη, ποιότητα και αντοχή. (http://www.red-dot-21.com/products/m4-system-solar-thermal-system-19849)

 

Tεχνικά χαρακτηρίστηκα του MARK 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20/03/2014

Daikin Emura - η επόμενη γενιά της πολυτέλειας στον κλιματισμό!

Η έξυπνη τεχνολογία μέσα σε ένα κομψό, καμπυλωτό περίγραμμα υπόσχεται την επόμενη γενιά του κλιματισμού για το σπίτι σας. 

Κομψά καμπυλωτό περίγραμμα, υψηλή ποιότητα υλικών και ένα άψογο φινίρισμα συμπληρώνουν όμορφα μοντέρνους εσωτερικούς χώρους.

Αθόρυβη απόδοση  κάτω από 19dB (A) προσθέτει στην αίσθηση της αρμονίας και έχει ενεργειακή απόδοση Α +++. Διατίθεται σε ασημί και σε καθαρό λευκό ματ.

Με δύο ευφυή αισθητήρες παρακολουθεί το δωμάτιο, εάν είναι άδειο για 20 λεπτά, το σημείο ρύθμισης αλλάζει για να εξοικονομήσει ενέργεια. Από τη στιγμή που κάποιος μπαίνει στο δωμάτιο, η μονάδα επιστρέφει αμέσως στην αρχική της ρύθμιση. Επίσης, ο αισθητήρας κίνησης κατευθύνει τη ροή του αέρα μακριά από τα ανθρώπινα σώματα σε ένα δωμάτιο, για να αποφευχθούν τα κρύα ρεύματα πάνω σε αυτά.

Με το 3D σύστημα ροής αέρα το Daikin Emura συνδυάζει κατακόρυφη και οριζόντια διανομή του αέρα, ομοιόμορφα σε όλο το χώρο.

Ακόμα, περιέχει φωτο-καταλυτικό φίλτρο που παγιδεύει μικροσκοπικά αερομεταφερόμενα σωματίδια σκόνης, απορροφά τους οργανικούς μολυσματικούς παράγοντες, όπως τα βακτήρια και τους ιούς, για ακόμα πιο υγιεινό οικιακό περιβάλλον.

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά του Daikin Emura

 

 

 

 

 

17/03/2014

Υβριδική Αντλία Θερμότητας DAIKIN Altherma

ΝΕΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΤΗΣ DAIKIN, η “υβριδικήαντλία θερμότητας Daikin Altherma.

Πρόκειται για μια αντλία θερμότητας αέρος-νερού που προσφέρει μια έξυπνη λύση για όσους θέλουν να μειώσουν το κόστος θέρμανης.

Η υβριδική αντλία θερμότητας της Daikin είναι ένας συνδυασμός μιας αντλίας θερμότητας με ένα παραδοσιακό λέβητα φυσικού αερίου, τεχνολογίας συμπύκνωσης. Το σύστημα επιλέγει αυτόματα  τον πιο οικονομικό τρόπο λειτουργίας, ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία, τις τιμές ενέργειας και το θερμικό φορτίο. 

Η υβριδική αντλία θερμότητας προσφέρει εξοικονόμηση της τάξης του 20 με 25%.

Τεχνικά χαρακτηριστικά της υβριδικής αντλίας

 

 

 

 

 

 

 

 

01/01/2014

 Συνεργασία Κλιμαμηχανικής - Calpak 

 

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι από 1/1/2014, η Κλιμαμηχανική έχει αναλάβει την κεντρική διανομή της Calpak στη Βόρεια Ελλάδα. Το θεωρούμε σημαντική επιτυχία διότι συμπληρώνεται ένα εξαιρετικό χαρτοφυλάκιο συνεργασιών δίπλα στις Daikin και Bosch.

Η Calpak (πρώην BP Calpak) είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ηλιακών θερμοσιφώνων και κεντρικών συστημάτων στη χώρα μας, ενώ εξάγει σε περισσότερες από 30 χώρες.  Είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα και μία από τις τέσσερις στην Ευρώπη που παράγει συλλέκτες με κορυφαία τεχνολογία U – Pipe με μόνωση σωλήνων κενού, τα οποία εφαρμόζονται τόσο σε θερμοσιφωνικά μοντέλα όσο και σε συστήματα βεβιασμένης ροής, με εξαιρετική απόδοση, ενώ το νέο μοντέλο επίπεδου επιλεκτικού θερμοσιφωνικού συστήματος Mark 4 συνδυάζει άριστα τον αναβαθμισμένο σχεδιασμό με την πολύ δελεαστική τιμή (value for money).

Η Κλιμαμηχανική και το δίκτυο της σε συνεργασία με την Calpak φιλοδοξούν να παράσχουν τις βέλτιστες λύσεις τόσο για την ιδιωτική κατοικία όσο και για επαγγελματικές εφαρμογές (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, βιομηχανία) με ολοκληρωμένες λύσεις στα ζεστά νερά χρήσης.

 

 

 

 

 

 

 

01/01/14

Νέο Daikin Ururu Sarara

Το πρώτο σύστημα αντλίας θερμότητας αέρα-αέρα διαιρούμενου τύπου της Ευρώπης που χρησιμοποιεί ψυκτικό μέρος R32 είναι πλέον διαθέσιμο.

Πλήρης λύση οικιακού κλιματισμού και βραβευμένος σχεδιασμός

Η νέα σειρά προϊόντων κλιματισμού Ururu Sarara της Daikin προσφέρει μια πλήρη οικιακή λύση για την άνεση των εσωτερικών χώρων, παρέχοντας ψύξη, θέρμανση, καθαρισμό αέρα, εξαερισμό, ύγρανση και αφύγρανση. Με τη χρήση του ψυκτικού μέσου R32, οι μονάδες μπορούν να επιτύχουν SEER έως 9,54 (Α+++) και SCOP έως 5,9 (Α+++), και αποτελούν τις ενεργειακά πιο αποδοτικές μονάδες οικιακού κλιματισμού στην αγορά. Εμπνευσμένη από την Ιαπωνική βεντάλια "Ogi", η νέα σειρά κέρδισε το φημισμένο βραβείο red dot award 2013 για το σχεδιασμό προϊόντος στην κατηγορία συστημάτων κλιματισμού.

Ο έλεγχος υγρασίας είναι βασικό στοιχείο για τη δημιουργία ενός άνετου περιβάλλοντος και η λειτουργία αφύγρανσης του Ururu Sarara εξασφαλίζει ότι η υγρασία μειώνεται χωρίς να αλλάζει η θερμοκρασία δωματίου. Όλες οι μονάδες διαθέτουν ένα φίλτρο καθαρισμού αέρα για τη βελτίωση της ποιότητας αέρα, το οποίο απορροφά μικροσκοπικά σωματίδια, αφαιρεί οσμές και μειώνει ενδεχόμενους κινδύνους αλλεργιών. Επιπλέον ο αυτόματος καθαρισμός φίλτρου μειώνει την κατανάλωση ενέργειας κατά 25% επιπλέον.

Tα περιβαλλοντικά και ενεργειακά οφέλη της χρήσης R32

Η Daikin είναι διάσημη για την πρωτοπόρο προσέγγιση στην ανάπτυξη προϊόντων, με περισσότερα από 50 χρόνια εμπειρίας στο σχεδιασμό και την κατασκευή προϊόντων τεχνολογίας αντλιών θερμότητας. Χάρη στην αφοσίωση της στο περιβάλλον η Daikin στοχεύει στην ανάπτυξη συστημάτων για τη βελτίωση των επιπέδων άνεσης με ταυτόχρονη χαμηλή περιβαλλοντική επίδραση. Η επιλογή ψυκτικού μέσου είναι ένας βασικός παράγοντας κατά την προσπάθεια για τη μεγιστοποίηση της ενεργειακής αποδοτικότητας των συστημάτων και την ελαχιστοποίηση των επιδράσεων από την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Το R32 διαθέτει GWP=675* σε σύγκριση με το GWP=2.088 του R410A, μια μείωση της τάξεως του 68%. Επίσης τα προϊόντα που χρησιμοποιούν R32 επιτυγχάνουν υψηλότερα επίπεδα απόδοσης, τόσο σε συνθήκες μερικού φορτίου όσο και σε συνθήκες πλήρους φορτίου. Τέλος το R32 είναι ένα ψυκτικό μέσο αποτελούμενο από ένα συστατικό και κατά συνέπεια ανακυκλώνεται εύκολα.

Η χρήση του R32 στη νέα σειρά προϊόντων Ururu Sarara προσφέρει στους καταναλωτές την ευκαιρία να επωφεληθούν από ηγετικές ενεργειακές αποδόσεις στην κατηγορία, τέλεια ποιότητα αέρα και υψηλά επίπεδα άνεσης και ταυτόχρονα μειωμένη επίδραση στο περιβάλλον.

Για παραπάνω πληροφορίες τηλεφωνήστε μας, 2310-440-844

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25/11/2013

 

Έρευνα για τις εναλλακτικές μορφές θέρμανσης απο τη δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης.

Με το κόστος θέρμανσης να ανεβαίνει χρόνο με το χρόνο, η βασική αυτή ανάγκη έχει γίνει δυστυχώς πολυτέλεια για τους περισσότερους. Η αύξηση των τιμών ενέργειας οδηγεί τον καταναλωτή σε αναζήτηση της καλύτερης εναλλακτικής λύσης.Τα συμβατικά συστήματα πετρελαίου και αερίου έχουν υψηλό κόστος λειτουργίας και είναι παράλληλα βλαβερά για το περιβάλλον, καθώς λειτουργούν με ορυκτά καύσιμα.

Οι λύσεις που προτείνονται ειδικά τα τελευταία χρόνια είναι πολλές και όλες υπόσχονται εντυπωσιακή οικονομία στη λειτουργία θέρμανσης σε σύγκριση πάντα με ένα συμβατικό λέβητα πετρελαίου. Παλαιότερες μέθοδοι και τεχνολογίες έχουν βγει και πάλι στην αγορά (λέβητες ιόντων, ηλεκτρικοί θερμοσυσσωρευτές, πάνελ υπερύθρων, τζάκια, αερόθερμα, ξυλόσομπες κλπ) άλλα ως λύση ανάγκης και άλλα παρουσιαζόμενα ως επανάσταση, στην ανάγκη για οικονομικότερη θέρμανση.

Ο οικονομικότερος τρόπος θέρμανσης αυτή τη στιγμή και με τις δεδομένες τιμές ενέργειας είναι η αντλία θερμότητας.

 

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

 

 

 

 

 

22/11/2013

 

Στα πλαίσια του συνεδρίου που διοργάνωσε το Capital + Vision και το Ελληνογερμανικό  Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, "Τουριστική Ανάπτυξη: Ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα", η Κλιμαμηχανική μαζί με την Daikin Hellas πραγματοποίησε παρουσίαση με θέμα «Λύσεις για Εξοικονόμηση Ενέργειας στα Ξενοδοχεία», στο ξενοδοχείο THE MET όπου έλαβαν χώρα όλες οι εκδηλώσεις.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και μας τίμησαν με την παρουσία τους!

 

 

 

01/10/2013

Ο οικονομικότερος τρόπος θέρμανσης αυτή τη στιγμή και με τις δεδομένες τιμές ενέργειας είναι η αντλία θερμότητας Daikin altherma.

 

 

 

 

 

 

 

19/09/2013

 Η Κλιμαμηχανική ευχαριστεί θερμά όλους όσους την στήριξαν, με την παρουσία τους , στην 78η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21/08/2013

 

 

 

 

 

01/07/2013

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ανακαίνιση στους χώρους εντός του γηπέδου του Π.Α.Ο.Κ. 

Οι χώροι κλιματίστηκαν από αυτόνομες κλιματιστικές μονάδες της DAIKIN (σειρά SKY AIR) τεχνολογίας INVERTER της νέας σειράς Seasonal Classic. Η επιλογή των μηχανημάτων έγινε τόσο με κριτήρια απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας όσο και των μεγάλων δυνατοτήτων που μας δίνει η γκάμα της DAIKIN σε διαφορετικού τύπου μονάδες οι οποίες ανάλογα με το είδος και την διακόσμηση κάθε χώρου προσέφεραν και τις κατάλληλες αρχιτεκτονικές λύσεις.   

Δείτε το έργο.

 

 

 

 

 

25/06/2014

Καλοκαιρινές προσφορές Daikin!!

 

Επισκεφτείτε μας στο κατάστημά μας, Ελευθερίου Βενιζέλου 5 στην Καλαμαριά ή τηλεφωνήστε μας στο 2310-480-844, για να ενημερωθείτε για τις καλοκαιρινές προσφορές των κλιματιστικών Daikin.

 

Δείτε όλους τους τύπους κλιματιστικών της Daikin.

 

 

 

 

 

13/06/2013

Η Κλιμαμηχανική μαζί με το σύλλογο μηχανικών Εορδαίας, πραγματοποίησε  ενημερωτική παρουσίαση των αντλιών θερμότητας Daikin Altherma. Η παρουσίαση έγινε Τετάρτη 12 Ιουνίου, στα πλαίσια της εμπορικής έκθεσης “Εορδαία 2013”  στην Πτολεμαΐδα.   

Ευχαριστούμε θερμά όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση!

 

 

 

Η Κλιμαμηχανική ευχαριστεί όλους τους  συμμετέχοντες, για τις παρακάτω παρουσιάσεις  που πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία.

 

 

 

22/04/2013 Θεσσαλονίκη

Η Κλιμαμηχανική σε συνεργασία με τον σύνδεσμο Εγκαταστατών Υδραυλικών Θερμικών & Κλιματιστικών Έργων Θεσσαλονίκης,  διοργάνωσε  επιμορφωτικό σεμινάριο στην αίθουσα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  του ξενοδοχείου ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΝ. 

Εκεί παρουσιάστηκαν οι αντλίες θερμότητας Daikin Altherma και οι λέβητες της εταιρίας Bosch. Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν  ο κ. Βαργιάμης Δημήτρης πρόεδρος του Συνδέσμου, ο κ. Νικολακάκης Απόστολος Διευθ. Σύμβουλος της Κλιμαμηχανικής, ο κ. Σπύρου Σπ. υπεύθυνος μελετών της Κλιμαμηχανικής, ο κ. Κοκκίνης Βασ. υπεύθυνος θέρμανσης της DAIKIN ΕΛΛΑΣ και ο κ. Χούρσογλου Ίωνας, υπεύθυνος αερίου της ROBERT BOSCH.

 

17/04/2013 Κοζάνη

Συμμετοχή της Κλιμαμηχανικής στην ημερίδα «Γεωθερμία και Αντλίες Θερμότητας», σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – ΑΝΚΟ, με το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας (Κ.Τ.Ε.) του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας  και τo Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας.

 

11/04/2013 Κοζάνη

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας,Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων,  Περιφερειακό Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας και την DAIKIN Hellas, διοργάνωσαν ενημερωτική επιμορφωτική εκδήλωση με θέμα «Αντλίες Θερμότητας χαμηλών και υψηλών θερμοκρασιών - Σύστημα κλιματισμού VRV IV», με εισηγητές τους κ. Κοκκίνη Βασίλη, υπεύθυνο τμήματος θέρμανσης Daikin Ελλάς και  κ. Ελευθεριάδη Ρένο, υπεύθυνο συστημάτων απευθείας εκτόνωνσης Daikin Ελλάς.  Η θεματολογία της εκδήλωσης περιλάμβανε περιγραφή και εφαρμογές.

 

 

 

 

 

 

10/04/2013

Η Κλιμαμηχανικη Α.Ε, στo DAIKIN TIMES Απριλίου, για τη συμμετοχή της στην Energy tech 2013.

 

 

 

 

22/03/2013

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα τεχνικά σεμηνάρια της εταιρείας Bosch Thermotechiki Α.Ε. με θέμα: Αντλίες Θερμότητας, Ηλικά Συστήματα και αυτοματισμοί, Επίτοιχοι Λέβητες Bosch, Αυτοματισμοί (Control 2000,4000, EMS).

Η Κλιμαμηχανική Α.Ε. ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες.

 

 

 

 

 

05/02/2013

ENERGY TECH 2013

Η Κλιμαμηχανικη έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην Διεθνή Έκθεση Ψύξης, Θέρμανσης, Συμβατικών & Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Energy Tech, η οποία θα διεξαχθεί στους χώρους της Helexpo απο τις 21-24 Φεβρουαρίου 2013.

Στο εκθεσιακό περίπτερο της Κλιμαμηχανικής θα παρουσιαστούν οι πλέον σύγχρονες τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας των οίκων DAIKIN, BOSCH και INTERPLAST.

 

 

 

 

 

επικοινωνία

Διεύθυνση: Ελ. Βενιζέλου 5 (Προέκταση Ανδριανουπόλεως), 551 33 Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο: 2310 440 844

Fax: 2310 432 868

E-Mail: info@klimamichaniki.gr

 • facebook
 • twitter
 • youtube
 • google plus